פסטו רוסו הוא ממרח מסיציליה ליתר דיוק מהעיר טראפני, הוא מורכב מעגבניות מיובשות ועלים ירוקים, משתמשים בו כרוטב לפסטה או כממרח על קרוסטיני. השף דוד שושן מכין אותו בדיוק כמו הסיציליאנים
מצרכים:
100 גר' עגבניות מיובשות
1 שן שום
70 גר' שקדים
60 גר' שמן זית
חופן עלי בזיליקום
חצי כוס עלי פטרוזיליה
מלח
אופן ההכנה:
טוחנים היטב את השקדים והשום.
מוסיפים פנימה את העגבניות המיובשות וטוחנים היטב.
מוסיפים פנימה את עלי הפטרוזיליה והבזיליקום וטוחנים.
טועמים ומוסיפים מלח אם יש צורך.
מוסיפים את שמן הזית וטוחנים מעט לאיחוד החומרים.
מעבירים לצנצנת ודואגים ששמן הזית יכסה את השכבה העליונה של הפסטו.
Comments