פסטה ברוטב עגבניות היא ללא ספק המנה האהובה ביותר בקרב האיטלקים. היא גם מנה שתמצאו בכל אזור באיטליה, מנה צמחונית ופשוטה להכנה, אבל באותו הזמן ישנם כללים ופרטים חשובים שהופכים את המנה הזאת למנת הדגל של המטבח האיטלקי. למדו איך באיטליה מכינים פסטה אל פומודורו בהנחייתו של השף דוד שושן
מצרכים ל-2 סועדים:
200 גר' פסטה טרייה – ראו מתכון בערוץ (או יבשה)
120 גר' מחית עגבניות (חצי כוס בערך)
1 שן שום
שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
מעט גבינת פרמג'אנו
אופן ההכנה:
מחממים מחבת על אש בינונית עם 2 כפות שמן זית.
מועכים את שן השום (חשוב להשאיר אותה שלמה) ומוסיפים לשמן הזית. מטגנים קלות ומנמיכים את האש.
חשוב שטמפ' השמן לא תהיה גבוהה על מנת שלא לשרוף את השום.
ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.
בזמן שהמים רותחים... מוסיפים את מחית העגבניות למחבת ומערבבים היטב. מבשלים כ-5 דקות בערך.
כאשר המים רותחים מוסיפים מלח גס (1 כף שטוחה על כל ליטר מים) ומכניסים את הפסטה להתבשל.
(אם משתמשים בפסטה יבשה שזמני הבישול שלה ארוכים יותר מתחילים את בישול הפסטה עם הכנת הרוטב על מנת שלא יתייבש)
מכניסים את הפסטה הטרייה ומבשלים עד שמוכנה.
טועמים את הרוטב ומתבלים עם מעט מלח אם יש צורך (אם הרוטב הצטמצם מדי, ניתן להוסיף מעט ממי הבישול אך יש לשים לב לכמות המלח כיוון שמי הבישול מלוחים).
מסירים את השום מהרוטב (מי שממש אוהב לאכול שום משאיר) ומוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום (כדאי לקרוע אותם מעט לפני) מוסיפים את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב (כ-1 דקה בערך על מנת שתספוג מהרוטב).
מעבירים לצלחת ומגרדים מעט גבינת פארמיג'יאנו מיושנת מעל, בתאבון...
Comments