כמעט עשור של עבודה אצל שפים באיטליה מהשורה הראשונה, השף דוד שושן מביא את סודות המטבח האיטלקי האמיתי לישראל
רוצים ארוחה פרטית אצלכם בבית? מעדיפים להשתתף בסדנאת בישול בישראל?
מלאו את הטופס בעמוד ליצירת קשר עם דוד.
שף איטלו-ישראלי
שמי דוד שושן, אני שף וקומיקאי, משנת 2013 אני חי ומתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה.
במהלך השנים עבדתי במטבחים שונים ונחשפתי למטבח הצפון איטלקי בכלל ולזה המקומי בפרט. גיליתי עולם שלם של חומרי גלם, טעמים ומנות שלא נמצאים תחת הכותרת "מטבח איטלקי" וכמעט ולא מוכרים למי שלא חי או נולד באיטליה.
המגע הראשון שלי עם חומרי הגלם המקומיים היה במסעדה הראשונה בה עבדתי אצל השף ויטוריו פוזארי, שם נחשפתי לדגי אגם, גבינות, נקניקים ואלף סוגים של חסות, עשבים וכרובים שלא הכרתי. הטעמים לא התיישבו כלל עם ה"טעמים האיטלקיים" שהכרתי קודם לכן ובהתחלה היו לי מוזרים מדי ואפשר לומר שחוויתי "אכזבה" כיוון שהציפיות שלי היו אחרות. לאט לאט אבל בעקביות מצאתי את עצמי מתמכר לחלק מהטעמים. ה"גילוי" הזה הוביל אותי לחיפוש אחר מטבחים ומנות מקומיות מרחבי איטליה ולהבנה שיש עושר של מסורות, טכניקות ומנות שכמעט ולא ידועות לנו הישראלים המגיעים לחופשה בארץ המגף.
בסרטון - שיחה על קולינריה איטלקית סטנד-אפ ומה שביניהם
שיתופי פעולה שעשיתי עם השלוחה המקומית של Slow Food, גרמו לי לתהות על ההנגשה של אותם מוצרים לקהל. מטבחים של אזורים שלמים נופלים תחת ההגדרה Cucina povera - מטבח עני, אלו מכילים בתוכם שלל מנות עם סיפורים נפלאים ודמיון עשיר. דווקא משם צמחו מיטב המנות האיטלקיות כי בניגוד למטבח הצרפתי המבוסס בעיקר על טכניקה, המטבח האיטלקי הוא פשוט ביסודו ומתבסס על הדגשת איכות חומרי הגלם.
לאורך השנים נדדתי ברחבי איטליה והגעתי למקומות חדשים, טעמתי מנות חדשות והכרתי אנשים שגדלו על מטבחים אזורים שונים, אותם אנשים הביאו אותי בגאווה גדולה לטעום את האוכל שלהם ועל הדרך סיפרו לי גם סיפור או שניים.
המסע הזה גם גרם לי להבין שאנחנו מאבדים את המסורות הללו ויש צורך להכיר אותן לעוד ועוד אנשים, גם לקהל הישראלי שאוהב את איטליה. אני מזמין אתכם להצטרף למסע מעבר להרי הפיצה והלזניה.
יהיה טעים.
Comments