מה עושים כשהים סוער ואין דגים? פסטה ללא דגים. מנה צמחונית זו היא תרוץ מצויין להרגיש בנאפולי בקלי קלות. השף דוד שושן, מכין את המתכון המקורי מהעיר נאפולי, ספגטי צמחוני, ספגטי צדפות "שברחו"
מצרכים ל - 4 סועדים
400 גר' ספגטי
1/2 צרור פטרוזיליה מופרד לעלים קצוצים וגבעולים
4 שיני שום (עדיף סגול)
2 עגבניות גדולות/ 10 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
2 פלפל שאטה קטן קצוץ או טחון
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים (4 ליטר עם 25' גר' מלח למתכון הזה).
במחבת מחממים על אש נמוכה בערך שלוש כפות שמן זית.
קולפים את השום ומועכים אותו קלות עם הסכין (לא עם מועך שום!!!) השום צריך להיות שלם או כמעט שלם אבל לא קצוץ. הרעיון הוא להוציא את טעמי השום לשמן ולאחר מכן להוציא את השום. אם השום יהיה קצוץ או מעוך במועך הוא יישרף מהר וייתן טעם מר לשמן.
מוסיפים את השום ואת גבעולי הפטרוזיליה לשמן ומטגנים.
כשהשום זהוב והשמן קיבל את טעמיו ואת טעם הפטרוזיליה מוציאים אותם מהשמן ומוסיפים את העגבניות (להוציא את נוזלי העגבנייה לפני כן) ואת הצ'ילי הקצוץ מוסיפים חצי מצקת ממי הפסטה וממשיכים לבשל את העגבניות.
כשהפסטה מוכנה (להתחיל את בישול הרוטב כשהפסטה נכנסת למים - 10 דק' בישול לערך) מסננים אותה ומוסיפים לרוטב.
מוסיפים מעט מי בישול אם יש צורך וכף עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק.
מוסיפים מעט מלח אם יש צורך.
Comentarios