אשת הקולינריה צאלה רובינשטיין, מבקרת בחבל אברוצו שבדרום מרכז המגף האיטלקי, היא מגלה את פרחי השום האדום, וגם מתכון מסורתי
המתכון
פרחי שום משומרים
מרכיבים:
עלי שום טריים, שטופים היטב וקטומים בקצוותיהם
חומץ יין לבן - כוס אחת
2 כפות סוכר
גרגירי פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה
מסמרי ציפורן שלמים
זיתים ירוקים מגולענים
מלח
אופן ההכנה:
בסיר גדול להרתיח מים, חומץ לבן ושתי כפות סוכר. בעת הרתיחה להכניס את עלי השום ולבשל בין שמונה לעשר דקות.
לסנן ולייבש היטב על מגבת יבשה.
להעביר את עלי השום לצנצנת שימור, לכסות בשמן זית משובח ובתבלינים: פטרוזיליה קצוצה, מסמרי ציפורן, כף סוכר, גרגרי פלפל שחור וזיתים ירוקים מגולענים.
לאחסן במקום יבש וחשוך. החשיפה של שמן הזית לאור גורעת מאיכותו.
Bình luận