top of page

מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל

+ באיטליה
Saturday, December 11, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 17 ביולי 2023

מתכון מקורי של אשת הקולינריה צאלה רובינשטיין היישר מטוסקנה, צאלה עושה שימוש במצרכים חורפיים אופיינים לטוסקנה.

ניתן להגיש כאנטיפסטי או כמנה ראשונה



המתכון:


ארטישוק ירושלמי וקייל

1 כרישה, החלק הלבן בלבד, פרוסה דק

300 גרם ארטישוק ירושלמי חתוך גס

2 ביצים

גביע שמנת חמוצה

חופן גבינת פקורינו מיושנת

שמן זית כתית

מלח

פלפל שחור גרוס

טימין טרי

פרורי לחם

עלי קייל

50 גרם זרעי פשתן

50 גרם שומשום

100 גרם פרורי לחם


6 תבניות אישיות לתנור


הכנת הקייל:

להסיר את השידרה המרכזית של העלים. להניח בתבנית מעל נייר אפייה. לערבב שמן זית, פשתן , שומשום וקמצוץ מלח ולמרוח על העלים. לאפות כעשר דקות בחום של 180 מעלות. במידה ורוצים לטחון יש לצנן היטב לפני.


הכנת הספורמטינו:

לבשל את הארטישוק הירושלמי עד לריכוך. לסנן ולצנן.

לאדות בשמן זית את הכרישה עד לריכוך.

לערבב את הארטישוק עם הכרישה. להוסיף שמנת חמוצה וביצים ולערבב היטב. לתבל במלח, פלפל ופקורינו מגורדת. להוסיף עלי טימין טריים ולטחון במעבד מוט.

לשמן תבניות אישיות ולאחר מכן לרפד בפרורי לחם.


לצקת את התערובת לתבניות, עד גובה שני שליש. להניח בתבנית אפייה עם מים (Bagna Maria) ולאפות בחום של 180 מעלות כעשרים וחמש דקות, או עד שהספורמטינו מקבל צבע זהוב יפה.

להעביר סכין על דפנותיה הפנימיות של התבנית, לשחרר את הספורמטינו ולהניח בצלחת. לסיים עם הנחה דקורטיבית של עליי הקייל, או לחילופין לפזר אבקת קייל מעל.

70 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

תגובות


עשוי לעניין אותך

צאלה רובינשטיין | אשת קולינריה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page