ארטישוק משומר ומוחמץ טוב לפתיחת כל ארוחה וגם יכול להשתלב במנות פסטה שונות, קל להכנה וטעים, השף דוד שושן מכין ומסביר את הדרך לשימור הארטישוק.
מצרכים:
5 פרחי ארטישוק עם חלק מהגבעול
30 גר' מלח גס
30 גר' סוכר חום
200 מ"ל יין לבן
50 מ"ל חומץ
400 מ"ל מים
עלי דפנה
אופן ההכנה
מוזגים לסיר את המים, החומץ והיין הלבן.
מוסיפים פנימה את המלח, הסוכר ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה איטית.
מנקים את פרחי הארטישוק:
מכינים קערה עם מים ולימון או חומץ שבה נניח את פרחי הארטישוק על מנת שלא יתחמצנו וישחירו.
מסירים את העלים החיצוניים.
קוטמים את החלק העליון של העלים הרכים (החלק הסגול)
קולפים את החלק החיצוני והסיבי של גבעולי הארטישוק.
באמצעות סכין חדה מסירים את בסיסי העלים הקשים שנותרו בחיבור שבין הפרח לגבעול.
מבשלים את פרחי הארטישוק במים כ30 דק' (או עד שמתרככים אך לא מדי).
מעקרים את המיכל שבו נשמר את הארטישוק (צנצנת זכוכית)
מעבירים את הארטישוק לצנצנת ומכסים בנוזל הבישול החם.
סוגרים את הצנצנת ומצננים לטמפ' החדר.
ניתן לשמר במקרר או בחוץ בטמפ' קרה ובכל אופן לוודא שהנוזל של מעכיר או הופך צמיגי.
Comments