top of page

ארטישוק משומר

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 7 בפבר׳ 2022

ארטישוק משומר ומוחמץ טוב לפתיחת כל ארוחה וגם יכול להשתלב במנות פסטה שונות, קל להכנה וטעים, השף דוד שושן מכין ומסביר את הדרך לשימור הארטישוק.



מצרכים:

  • 5 פרחי ארטישוק עם חלק מהגבעול

  • 30 גר' מלח גס

  • 30 גר' סוכר חום

  • 200 מ"ל יין לבן

  • 50 מ"ל חומץ

  • 400 מ"ל מים

  • עלי דפנה


ארטישוק משומר - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה


מוזגים לסיר את המים, החומץ והיין הלבן.
מוסיפים פנימה את המלח, הסוכר ועלי הדפנה ומביאים לרתיחה איטית.
מנקים את פרחי הארטישוק:
מכינים קערה עם מים ולימון או חומץ שבה נניח את פרחי הארטישוק על מנת שלא יתחמצנו וישחירו.
מסירים את העלים החיצוניים.
קוטמים את החלק העליון של העלים הרכים (החלק הסגול)
קולפים את החלק החיצוני והסיבי של גבעולי הארטישוק.
באמצעות סכין חדה מסירים את בסיסי העלים הקשים שנותרו בחיבור שבין הפרח לגבעול.
מבשלים את פרחי הארטישוק במים כ30 דק' (או עד שמתרככים אך לא מדי).
מעקרים את המיכל שבו נשמר את הארטישוק (צנצנת זכוכית)
מעבירים את הארטישוק לצנצנת ומכסים בנוזל הבישול החם.
סוגרים את הצנצנת ומצננים לטמפ' החדר.
ניתן לשמר במקרר או בחוץ בטמפ' קרה ובכל אופן לוודא שהנוזל של מעכיר או הופך צמיגי.
460 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page