טורטה סלטה באיטלקית היא פשטידה מלוחה, השף דוד שושן מכין גרסה של גבינות ותרד, פשטידה איטלקית המתאימה לכל ימות השנה ולכל ארוחה, מנה צמחונית נהדרת.
מתכון לתבנית אחת בקוטר 24 ס"מ
מצרכים
1 חבילה בצק פריך מלוח (230 גר'). ניתן להשתמש גם בבצק עלים.
500 גר' תרד טרי (עדיף תרד בעל עלים גדולים וענפים רכים)
2 שאלוט (אפשר להמיר בבצל בינוני)
פרובולה מעושנת (או מוצרלה מעושנת) 70 גר'
ריקוטה- 120 גר'
1 ביצה
2 כפות פרמזן
2 כפות פירורי לחם
2 כפות צימוקים
1 כף צנוברים
שמן זית
מלח
אופן ההכנה
מחממים כ-2 כפות שמן זית בסיר על אש בינונית נמוכה.
פורסים את השאלוט דק ומטגנים בשמן כ-4 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את התרד (חשוב שיהיה שטוף ונקי) לשאלוט ומאדים כ-10 דק'. מערבבים היטב על מנת שכל התרד יתאדה באופן אחיד. ממשיכים לאדות עד שהתרד מאבד את רוב הנוזלים שבו.
מעבירים את התרד למסננת ומאפשרים לו להצטנן תוך כדי שהוא מגיר נוזלים.
כאשר התרד הגיע לטמפ' החדר מעבירים אותו לקערה (אם הוא עדיין רטוב ניתן לסחוט אותו מעט קודם), מוסיפים את הביצה פנימה ומערבבים היטב.
קוצצים את הפרובולה המעושנת (אפשר גם לגרר), מוסיפים פנימה, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים.
טועמים ומתקנים עם מעט מלח אם יש צורך.
מחממים תנור 170 מעלות.
מסדרים את הבצק על תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה.
מניחים במרכז הבצק את המילוי ומשטחים אותו באופן אחיד. משאירים כ-2 ס"מ שוליים שאותם נקפל מעל המילוי.
אופים בתנור כ-10 דק'. מסובבים ואופים ב-10 דק' נוספות. חשוב לוודא שהמילוי בפנים אכן מבושל.
Comments