היישר מרומא עוגה מסורתית עם המון גרסאות שונות. הרומאים נוהגים להכין אותה לכבוד הפסח אך יש שמכינים אותה גם בשאר השנה. העוגה היא ללא גלוטן, עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן
מומלץ בחום להשתמש בתפוזים שלא עברו ציפוי כיוון שלקליפה יש חלק חשוב בארומטיות של העוגה. ניתן להוסיף תבלינים כמו אגוז מוסקט או מעט ציפורן או מעט וניל למי שמעדיף.
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
2 תפוזים (עדיף אורגניים ללא ציפוי הקליפה)
250 גרם שקדים טחונים (2 כוסות)
200 גרם סוכר (כוס ורבע)
5 ביצים M
2 כפות שמן זית
שקית וחצי אבקת אפיה (10 גרם)
אופן ההכנה:
ממלאים סיר במים ומניחים בפנים את התפוזים. מבשלים על אש בינונית עם כיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהתפוזים מתרככים.
מסננים את התפוזים מהמים ומניחים להצטנן.
חותכים את התפוזים ומסירים את הליבה וגרעינים (אם ישנם). טוחנים היטב את התפוזים.
מחממים תנור ל: 180 מעלות.
מקציפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר.
ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.
מערבבים את אבקת האפיה עם השקדים הטחונים ומוסיפים אל הביצים המוקצפות.
מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול ומוסיפים את שמן הזית ואת מחית התפוזים.
מקפלים התערובת העדינות על מנת שתהיה אחידה.
משמנים תבנית עגולה או מלבנית עם מעט שמן זית.
יוצקים פנימה את התערובת.
אופים כ: 30 דקות בחלק התחתון של התנור (לא ישירות על התחתית) כאשר החום העליון מכוסה על ידי תבנית. (המטרה למנוע מהעוגה להישרף בחלק העליון לפני שתתבשל היטב בפנים).
מסירים את התבנית וממשיכים לאפות כ:10 דקות נוספות.
בודקים בעזרת קיסם את מרכז העוגה ומוודאים שהיא מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.
מצננים היטב לפני שמגישים.
מומלץ לשמור את העוגה במקרר לאחר מכן.
Comments