top of page

המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי

+ באיטליה
Tuesday, March 29, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

כמו הארנצ'יני הסיציליאנים רק מרומא. הסופלי ששמו מגיע משיבוש המילה הצרפתית ל"הפתעה" אכן מפתיע ומוציא מתוכו חוט מוצרלה לוהט שהעניק לו את הדמיון לטלפון, מכאן השם "סופלי אל טלפונו", הצטרפו לשף דוד שושן בהכנת אחד ממנות הדגל של המטבח הרומאי



חשוב - טגנו את הסופלי על חום לא גבוה מדי על מנת שהמוצרלה תימס והציפוי לא ישרף.


מצרכים לכ - 20 יחידות
  • (כוס וחצי) 250 גר' אורז קרנרולי (ניתן להשתמש באורז עגול אך לשים לב לזמני הבישול כיוון שהוא מצריך פחות זמן)

  • 1 בצל בינוני

  • 1 גזר בינוני

  • 1 ענף סלרי

  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות

  • 1 ליטר מים

  • רבע כוס פרמג'אנו מגוררת

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית

למילוי
  • מוצרלה קשה (עדיף לא מגוררת) - 200 גרם

לציפוי
  • 2 ביצים

  • 200 גרם פירורי לחם

אופן ההכנה:
סופלי, מעדן מהעיר רומא איטליה
סופלי אל טלפונו, מעדן רומאי - צילום: סמואלה מלפאטי

קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי במעבד מזון.

מחממים מחבת רחבה עם 3 כפות שמן זית וצולים את הירקות על להבה בינונית כ - 10 דקות עד שהבצל משחים קלות.

מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים היטב.

ממליחים מעט וטועמים. מוסיפים את המים ומבשלים עד שהאורז סופג את רוב הנוזלים, לאורך התהליך מקפידים לערבב עד שהאורז הופך רך.


טיפ - האורז צריך להיות רך יותר מ"אל דנטה" לריזוטו אך לא דייסתי. אפשר להוסיף את המים בהדרגה וכך נשלוט על כמות הנוזלים עד סוף הבישול.

מוסיפים פנימה את גבינת הפרמיג'אנו המגוררת ומעט פלפל. טועמים ומתקנים עם מלח במידת הצורך.

מצננים את האורז לחלוטין. פורסים את המוצרלה לאצבעות דקות באורך 5-6 ס"מ וברוחב של כחצי ס"מ. לוקחים מעט מהאורז שהצטנן ומשטחים אותו בכף היד.

מניחים במרכזו את המוצרלה וסוגרים כך שהאורז יעטוף את כל המוצרלה ויצור שכבה של כס"מ וחצי סביבה. הצורה המתקבלת היא של גליל קטן. חוזרים על התהליך עד שכל הסופלי מוכנים.

טורפים את הביצים וטובלים את הסופלי. מעבירים לפירורי הלחם ומצפים היטב.

מחממים שמן טיגון לכ - 160 מעלות ומטגנים את הסופלי כ - 3 דקות ועד שהציפוי משחים.

פותחים במרכז ומותחים את המוצרלה! זהירות זה חם.

786 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentarios


קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
ארטישוק משומר
Tuesday, July 6, 2021
חמוצים איטלקים
Tuesday, July 6, 2021
סרדינים ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
כדורי גבינת פקורינו מטוגנים
Tuesday, July 6, 2021
פוקאצ'ה ג'נובזה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page