מתכון למנת עוף מנחמת עם יין אדום ועשבי תיבול נפלאים, מנה כפרית אך מעודנת עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן
מצרכים:
1.5 ק"ג שוקי עוף
400 גר' עגבניות קלופות או מרוסקות
1 בצל קלוף
2 גזרים בינוניים קלופים
1 גבעול סלרי שטוף ונקי
2-3 שיני שום
100 מ"ל יין אדום
1 גבעול רוזמרין
חופן עלי פטרוזיליה שטופים
מלח\ פלפל שחור
שמן זית
זיתים שחורים (לא חובה)
אופן ההכנה:
קוצצים היטב את הבצל, הגזר והסלרי
מחממים סיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם 3-4 כפות שמן זית.
צולים את הבצל, הגזר והסלרי כ: 5-6 דקות תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שמשחימים קלות.
מוסיפים פנימה את השום (מועכים קלות קודם) וצולים כ: 2 דקות נוספות.
מסדרים את כרעי העוף על התערובת וצולים יחד עם הירקות כ: 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים פנימה את היין האדום ומאדים מעט.
מוסיפים פנימה את העגבניות (אם משתמשים בעגבניות קלופות יש צורך לטחון אותן מעט קודם) ומערבבים.
מוסיפים את ענף הרוזמרין (ואת הזיתים למי שמעוניין)
מוסיפים מים עד לגובה העוף אם הנוזלים לא מגיעים, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ: 40 דקות.
מסירים את המכסה ובודקים את רכות העוף. העוף צריך להיות רך מאוד. אם יש צורך ממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שהעוף מתרכך.
טועמים את הרוטב ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הצורך. ממשיכים לבשל כ: 5 דקות נוספות עם מכסה פתוח על מנת שהמלח ימס היטב והרוטב יצטמצם.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומניחים בצד ללפחות שעה לפני ההגשה.
מחממים שוב ומגישים.
Comments