כשנכנסים לפיצריה לא מצפים שיקרה משהו מיוחד. בדרך כלל הן מצייתות לכלל - ראית אחת ראית את כולן. הריטואל גם הוא שיגרתי-אוכלים פיצה ושותים בירה.
בשנים האחרונות נוספו בצקים מקמחים מגוונים, למשל כוסמין - Farro או קמוט - Kamut או סויה - Soia וכמובן בצק מקמח מלא Farina Integrale. המשימה העיקרית העומדת בפני הסועד עם פתיחת הארוחה, עם כן, היא לבחור בצק ושילוב תוספות, שיהיה או אחד מעשרות השילובים המוצעים על ידי הפיצריה, או לפי טעם ודמיון אישי. יתכן שתהליך הבחירה נמשך זמן רב מזה שנדרש לאכילת הפיצה.
אלוף העולם
גם בפיצריה על הכביש הקטן המוביל מהעיר ורונה לויצ'נזה הכל היה נראה רגיל וגם נדוש. מפות מסיבי נייר שמדמות בד, מקלות גריסיני שמקורם בסופר מרקט והם ארוזים באריזות פלסטיק ותחובים כמברשות שיניים בכוסות גבוהות. ואותו מדף מפורסם עמוס גביעי זכיות, שגם הוא מראה נפוץ בפיצריות. בתי העסק האלה תומכים לרוב בקבוצות הספורט המקומיות של בתי הספר, כדור-רגל, כדור-עף, וכהנה. אלא, שמבט משועמם שהתעקב במקרה על מדף הגביעים גילה שהם הוענקו לפיצריה, עבור, ובכן, הצטיינות בהכנת... פיצה! ויותר מכך, הזכיה היא באליפות העולם בהכנת פיצות. כן, כן, ה ע ו ל ם.
פיצה מרטינה
השאלה היכן מתקיימת התחרות? מטעם מי היא נערכת? ומי הם המתחרים, נותרה עלומה. אך שמה של הפיצה הזוכה הוא, "מרטינה" והיא בהחלט מקורית וטעימה. האווירה הפשוטה במקום נעימה מאוד. המחירים זולים כמו שאפשר עדיין למצוא במקומות מסויימים באיטליה. אפשר לקרוא למקום, סוד מקומי קטן ופשוט.
פיצריה לה רודה La Roda Via Chiesa Almisano, 1, 36045 Lonigo VI יציאה מהאוטוסטרדה montebello A4 טלפון: 0444-831848
Comments