הפיאדינה היא סוג של פיתה איטלקית, היא מגיעה ממחוז אמיליה-רומאניה אך אפשר למצוא אותה ברוב איטליה, אפשר להגדיר אותה כאוכל רחוב אבל מאוד קל להכין אותה בבית ולמלא אותה כיד הדימיון
במתכון המוצג כאן מכין השף דוד שושן את הגרסה הקלאסית הנפוצה ברביירה האדריאטית עם פרושוטו (מהמחוז) מוצרלה וירקות. ניתן כמובן למלא את הפיאדינה כיד הדימיון לפי הטעם. בתאבון.
מתכון ל-6 יחידות
500 גר' קמח
100 גר' שמן זית
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כף מלח
מים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. יוצקים בהדרגה מים ולשים עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
עוטפים בניילון נצמד או בבד לח ומניחים במקרר כשעה.
מחלקים ל-6 כדורים של כ: 100 גר' כל אחד. מרדדים ידנית לעיגול בעובי חצי ס"מ לערך.
ממשיכים לרדד בעזרת מערוך לעובי דק מאוד כ: 1-2 מ"מ.
מחממים מחבת על אש בינונית גבוהה.
צולים את הפיאדינה מצד אחד כדקה, הופכים וצולים את הצד השני כדקה נוספת.
ניתן למלא את הפיאדינה בשלל ירקות, גבינות ונקניקים.
Kommentare