לפניכם המתכון לבצק פסטה בייתית טריה עם ביצים, פסטה עשירה זו מגיעה ממחוז אמיליה-רומאניה שבצפון איטליה, בניגוד לאחותה הענייה מדרום המגף פסטה זו היא בעל מרקם רך ומעודן יותר והיא משביעה יותר. עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן והכינו פסטה טרייה מושלמת
בערים בולוניה, מודנה ופארמה, הצורה הנפוצה ביותר לפסטה טרייה עם ביצים היא הטאלייטלה אך לא רק, פסטה טרייה ניתן להכין בכל מיני צורות כמו למשל: פטוצ'ינה, טליוליני, פיצ'י, ביגולי ועוד... וכמובן כל את כל סוגי הכיסונים הממולאים, כמו: טורטלי (הגדולים) או טורטליני (הקטנים), רביולי ועוד...
מצרכים:
1 ביצה
100 גרם חיטת דורום (טחונה פעמיים)
היחס הוא תמיד שווה - ביצה אחת על כל 100 גרם קמח.
היי מתכון מהמם.
אשמח לדעת עד לאיזה עובי רידדת את הבצק במכונה לפני שהתחלת לעצב אותו לצורות.
תודה רבה.