בניגוד לפסטה שמכינים בצפון איטליה, בצק לפסטה יבשה ללא ביצים מגיע מדרום המגף, דווקא מהאזור העני יותר של איטליה מגיעות צורות הפסטה המפורסמות ביותר, כל הצורות בסרטון.
הצטרפו לשף דוד שושן והכינו את המתכון המקורי מדרום איטליה
מצרכים:
50 גרם מים
100 גרם קמח חיטת דורום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים חצי מכמות המים עם הקמח, מערבבים את החומרים בעזרת היד (אפשר להשתמש במעבד מזון), בהדרגה מוסיפים את שאר כמות המים ולשים עד שהחומרים מתאחדים ומתגבשים יחד, בשלב זה ניתן להעביר את הבצק למשטח העבודה.
ללישת הבצק משתמשים בשורש כף היד עם משקל הגוף.
הלישה ביד אורכת זמן ומצריכה סבלנות, ככל שהלישה מתקדמת המרקם הופל חלק ונעים יותר למגע.
הבצק אינו אמור להיות דביק כלל בגלל השימוש בחיטת דורום.
כאשר הבצק שמתקבל הוא רך, נעים למגע ואחיד אנו יודעים שהגענו לסוף התהליך.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של 40 דקות.
בתום ה - 40 דקות מוציאים את הבצק ומתחילים בתהליך הרידוד של הפסטה ובהכנת הצורות השונות לפי דמיונכם.
במתכון הוידאו צפו כיצד מכינים ומרדדים את הפסטה.
Comments