top of page

פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

פאסטלי היא פסטה טרייה מיוחדת על בסיס ביצים המגיעה ממחוז אמיליה-רומאניה שבצפון איטליה. היא מוגשת במרק (ציר עוף). זוהי מנה חורפית טעימה מאוד. הפסטה עשויה באופן חריג מפרורי לחם וגבינת פרמזן וכך הפסטה סופגת את טעמי מרק העוף. בוידאו זה השף דוד שושן חושף את סודותיה של אחת ממנות הדגל של מחוז אמיליה-רומאניה



מצרכים ל-4 סועדים:


לבצק:

  • 200 גר' פרורי לחם

  • 200 גר' פרמזן מגורר

  • 5 ביצים

  • גרידה מרבע לימון

  • מעט אגוז מוסקט מגורר

לציר העוף:

  • 1 ק"ג כנפי עוף

  • 2 בצלים

  • 2 גזרים

  • 2 ענפי סלרי ללא עלים.

  • 3 ליטר מים


הכנת הבצק:

מערבבים בקערה את הגבינה עם פירורי הלחם.

מוסיפים פנימה את גרידת הלימון ומגרדים מעט אגוז מוסקט. מערבבים היטב.

שוברים את הביצים אל הקערה ומתחילים ללוש את הבצק עד שמתקבל מרקם אחיד ורך.

עוטפים ומניחים בצד (אין צורך להניח במקרר אם לא חם)


המשך הציר:

מוציאים את הירקות והעוף מהתנור ומניחים בסיר (שיכול להכיל 5 ליטר לפחות).

יוצקים 3 ליטר מים על הירקות והעוף ומביאים לרתיחה איטית.

מבשלים את הציר כשעתיים על אש נמוכה.

אם מצטברת שכבת שומן על פני הנוזל ניתן להסיר אותה.

טועמים את הציר ומתבלים עם מעט מלח.


פאסטלי אין ברודו - צילום: דוד שושן

הכנת המנה:

מביאים שוב את הציר לבעבוע קל.

ממלאים מועך תפוחי אדמה בתערובת הבצק ולוחצים אותו על מנת שהבצק ייפול אל ציר העוף.


מבשלים כדקה ומסירים מהציר בעזרת כף מחוררת לצלחת.


חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את הבצק. חשוב לא להוסיף פאסטלי חדשים על אלה שבציר כל מנת שלא לבשל אותם יותר מדי.

יוצקים את הציר שנשאר על הפאסטלי שבצלחות ומפזרים מעט פרמזן מעל.

239 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי עם סרדינים
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי ריקוטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי אלה נורמה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page