פאסטלי היא פסטה טרייה מיוחדת על בסיס ביצים המגיעה ממחוז אמיליה-רומאניה שבצפון איטליה. היא מוגשת במרק (ציר עוף). זוהי מנה חורפית טעימה מאוד. הפסטה עשויה באופן חריג מפרורי לחם וגבינת פרמזן וכך הפסטה סופגת את טעמי מרק העוף. בוידאו זה השף דוד שושן חושף את סודותיה של אחת ממנות הדגל של מחוז אמיליה-רומאניה
מצרכים ל-4 סועדים:
לבצק:
200 גר' פרורי לחם
200 גר' פרמזן מגורר
5 ביצים
גרידה מרבע לימון
מעט אגוז מוסקט מגורר
לציר העוף:
1 ק"ג כנפי עוף
2 בצלים
2 גזרים
2 ענפי סלרי ללא עלים.
3 ליטר מים
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה את הגבינה עם פירורי הלחם.
מוסיפים פנימה את גרידת הלימון ומגרדים מעט אגוז מוסקט. מערבבים היטב.
שוברים את הביצים אל הקערה ומתחילים ללוש את הבצק עד שמתקבל מרקם אחיד ורך.
עוטפים ומניחים בצד (אין צורך להניח במקרר אם לא חם)
המשך הציר:
מוציאים את הירקות והעוף מהתנור ומניחים בסיר (שיכול להכיל 5 ליטר לפחות).
יוצקים 3 ליטר מים על הירקות והעוף ומביאים לרתיחה איטית.
מבשלים את הציר כשעתיים על אש נמוכה.
אם מצטברת שכבת שומן על פני הנוזל ניתן להסיר אותה.
טועמים את הציר ומתבלים עם מעט מלח.
הכנת המנה:
מביאים שוב את הציר לבעבוע קל.
ממלאים מועך תפוחי אדמה בתערובת הבצק ולוחצים אותו על מנת שהבצק ייפול אל ציר העוף.
מבשלים כדקה ומסירים מהציר בעזרת כף מחוררת לצלחת.
חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את הבצק. חשוב לא להוסיף פאסטלי חדשים על אלה שבציר כל מנת שלא לבשל אותם יותר מדי.
יוצקים את הציר שנשאר על הפאסטלי שבצלחות ומפזרים מעט פרמזן מעל.
Comments