הפנצאנלה היא למעשה סלט, מקורות המנה בעיר פירנצה, במנה יש שימוש בלחם יבש וירקות טריים עם טיבול מיוחד. עוד מנה מהמטבח העני הטוסקני שהיא תענוג קייצי. השף דוד שושן מכין את המנה בדיוק כמו בפירנצה
מצרכים:
1 עגבנייה
1 מלפפון
1 בצל שאלוט בינוני או חצי בצל סגול
5-6 עלי בזיליקום
150 גר' לחם יבש ללא הקרום
חומץ תפוחים
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
פורסים את בצלי השאלוט דק ומשרים במים וחומץ לכחצי שעה.
חותכים את הלחם לקוביות ומשרים במים לכ-10 דקות. מוציאים וסוחטים (לא לגמרי עד הסוף).
קולפים את המלפפון וחותכים לפרוסות.
חותכים את העגבניות לקוביות גסות.
שוטפים ומייבשים את עלי הבזיליקום.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים.
מוסיפים את הבצל (ללא הנוזלים) ומערבבים היטב.
מתבלים בשמן זית ומעט מלח.
הנה לכם סלט פאנצנלה טוסקני אמיתי.
Kommentare