top of page

פסטה בתנור ברוטב פלפלים

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

איטלקים לא זורקים פסטה! אם בישלתם יותר מידי פסטה יום קודם ושמרתם במקרר, או אפילו בלי תירוץ רק כי פשוט בא לכם, הכינו את המנה הטעימה הזו, "פסטה בתנור" היא תחוסל במהרה אל דאגה


השף דוד שושן מכין פסטה בתנור בגרסה קלילה לקיץ, מנה נפוצה באיטליה, קלה להכנה, ההצלחה מובטחת, קרנצ'ית למעלה רכה בפנים, מנה צמחונית אידיאלית.




מצרכים:

400 גר' פסטה קצרה מבושלת

2 פלפלים אדומים

1 בצל

שמן זית

פרמג'אנו


לבשמל:

500 מ"ל חלב

50 גר' חמאה

50 גרם קמח

מלח


אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מקררים מעט ומערבבים עם שמן זית על מנת שלא תידבק.

מחממים מחבת עם מעט שמן זית.

פורסים את הבצל וחותכים את הפלפלים לקוביות.

מטגנים את הבצל והפלפלים עד שמתרככים.

מתבלים עם מעט מלח ומערבבים היטב.

טוחנים את הפלפלים והבצל למחית חלקה.


מכינים את הבשמל:

ממיסים את החמאה במחבת.

כאשר החמאה נמסה מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע.

מוסיפים את החלב ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת נוזל חלק.

ממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהבשמל מסמיך למרקם קרמי עדין.

מכבים את הלהבה, מתבלים עם מעט מלח ומערבבים.

מוסיפים לבשמל את קרם הפלפלים וטורפים לקבלת קרם אחיד.

מגררים פנימה פארמיג'אנו (חצי כוס לערך) ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים הכל היטב.

מחממים תנור ל: 180- 200 מעלות.

מעבירים את תערובת הפסטה לתבנית חסינת חום.

מגררים מעט פרמיג'אנו מעל בשכבה אחידה ואופים בתנור כ-20 דק' (עד שהשכבה העליונה משחימה)


פסטה בתנור ברוטב פלפלים
פסטה בתנור ברוטב פלפלים- צילום: דוד שושן


326 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentários


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page