איטלקים לא זורקים פסטה! אם בישלתם יותר מידי פסטה יום קודם ושמרתם במקרר, או אפילו בלי תירוץ רק כי פשוט בא לכם, הכינו את המנה הטעימה הזו, "פסטה בתנור" היא תחוסל במהרה אל דאגה
השף דוד שושן מכין פסטה בתנור בגרסה קלילה לקיץ, מנה נפוצה באיטליה, קלה להכנה, ההצלחה מובטחת, קרנצ'ית למעלה רכה בפנים, מנה צמחונית אידיאלית.
מצרכים:
400 גר' פסטה קצרה מבושלת
2 פלפלים אדומים
1 בצל
שמן זית
פרמג'אנו
לבשמל:
500 מ"ל חלב
50 גר' חמאה
50 גרם קמח
מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, מקררים מעט ומערבבים עם שמן זית על מנת שלא תידבק.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
פורסים את הבצל וחותכים את הפלפלים לקוביות.
מטגנים את הבצל והפלפלים עד שמתרככים.
מתבלים עם מעט מלח ומערבבים היטב.
טוחנים את הפלפלים והבצל למחית חלקה.
מכינים את הבשמל:
ממיסים את החמאה במחבת.
כאשר החמאה נמסה מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים עד שהקמח נטמע.
מוסיפים את החלב ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת נוזל חלק.
ממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שהבשמל מסמיך למרקם קרמי עדין.
מכבים את הלהבה, מתבלים עם מעט מלח ומערבבים.
מוסיפים לבשמל את קרם הפלפלים וטורפים לקבלת קרם אחיד.
מגררים פנימה פארמיג'אנו (חצי כוס לערך) ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מערבבים הכל היטב.
מחממים תנור ל: 180- 200 מעלות.
מעבירים את תערובת הפסטה לתבנית חסינת חום.
מגררים מעט פרמיג'אנו מעל בשכבה אחידה ואופים בתנור כ-20 דק' (עד שהשכבה העליונה משחימה)
Comentários