מרק ירקות המזוהה כל כך עם איטליה, מרק שאפשר למצוא לכל אורך המגף האיטלקי בגרסאות שונות, הוא מתאים לכל ימות השנה, עשיר בסיבים בריאותיים וטעמים ומחמם את הלב. צפו במתכון בהנחייתו של השף דוד שושן עקבו אחר התהליך למרק מעולה
מינסטרונה - Minestrone
למינסטרונה יש עשרות גרסאות והן תלויות באיזור ובעיקר בעונה ובזמינות הירקות. את מרבית הירקות ניתן להחליף באחרים ומומלץ לגוון מפעם לפעם ולהתנסות בהרכב ירקות ועשבי תיבול חדש. במידה ורוצים להוסיף פנימה פסטה קצרה, יש להוסיף ממש בסוף הבישול על מנת שלא תתרכך מדי. במידה ולא רוצים לצרוך את כל המרק בפעם אחת, עדיף להוסיף את הפסטה, החיטה או האורז רק לכמות שאוכלים באותו היום. המינסטרונה יכול להאכל מיד והוא אף טעים יותר ביום שלמחרת.
מתכון ל-4 סועדים:
מצרכים:
1 תפוח אדמה
1 בצל
1 ענף סלרי
1 גזר
1 ברוקולי (פרחים וגבעול)
5-6 עלי ברוקולי או קייל
חצי כוס עגבניות מרוסקות
שעועית לבנה טרייה או יבשה ומבושלת
1 ענף רוזמרין
150גר' חיטה\פסטה קצרה
מלח
פלפל
שמן זית
אופו ההכנה:
קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות קטנות את הגזר, תפוחי האדמה, הקישוא והסלרי.
מפרידים את פרחי הברוקולי מהגבעול ושומרים אותו בצד.
מפרקים בעדינות את פרחי הברוקולי לפרחים קטנים.
קולפים את גבעול הברוקולי וחותכים לקוביות קטנות.
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי על אש בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב (מדי פעם) במשך 3 דק'. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כ - 5 דק' נוספות.
מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והשעועית מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כ - 5 דק' (מערבבים מדי פעם).
מוסיפים את ענף הרוזמרין ומוסיפים כ: 1.5 ליטר מים.
מביאים לרתיחה איטית ומבשלים כ - 40 דק'.
מוסיפים פנימה את פרחי הברוקולי ואת העלים ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה את מחית העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ - 20 דק'.
מסירים את הרוזמרין.
מוסיפים פנימה את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (במידה ומוסיפים חיטה\כוסמין, יש להשרות קודם במים על מנת לקצר את זמני הבישול) מבשלים עד שהפסטה מוכנה.
מזליפים מעט שמן זית מעל.
בתאבון.
댓글