במנות האיטלקיות יש הרבה משחקי מילים, לפנינו אחת מהן, חציל בכרכרה (Melanzana in carrozza) הוא חציל מטוגן עם גבינת מוצרלה עטוף בפרורי לחם, דוד שושן מכין בדיוק כמו בעיר המקור נאפולי
המנה פשוטה להכנה ומכילה את כל הטוב של חבל קמפניה, היא יכולה לשמש כפתיח לארוחה או סתם כך. מי שמעוניין להימנע מהטיגון יכול בקלות לאפות את החצילים בחום גבוה. את המוצרלה שבמנה חשוב לסנן על מנת שהנוזלים שבה לא ירטיבו את הציפוי.
מתכון ל: 4 סועדים
מצרכים:
2 חצילים בינוניים
150 גרם מוצרלה (אפשר טרייה או מגוררת)
1 ביצה
200 גר' פירורי לחם (1 וחצי כוסות)
קמח (מעט לקימוח החצילים)
בזיליקום\ אורגנו יבש (לא חובה)
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות דקות (חצי ס"מ לערך) ומניחים על נייר סופג.
אם משתמשים במוצרלה טרייה, פורסים לפרוסות ומניחים על מסננת לייבוש כ: 5 דק'
מחממים שמן בסיר.
מסדרים מגש עם פירורי לחם, צלחת עם קמח וקערה עם ביצה טרופה.
מניחים פרוסת מוצרלה (או שכבת גבינה מגוררת) על פרוסת חציל.
מניחים בזיליקום ומעט אורגנו יבש, מתבלים במעט מלח וסוגרים עם פרוסה נוספת (סנדוויץ')
לוחצים היטב את הפרוסות ומקמחים.
מנערים את שאריות הקמח. טובלים בביצה ובפירורי לחם ומוודאים ששולי החציל עטופים היטב. אם יש צורך טובלים שוב ומצפים שוב בפירורי לחם.
מטגנים בשמן (160 מעלות בערך), מוציאים ומניחים על נייר סופג.
Comments