לזניה היא פסטה טרייה הנאפת בתנור, היא מגיעה מאזור בולוניה, המתכון כאן הוא שילוב של שני מחוזות שונים מהמגף, אמילייה רומאניה וליגוריה, ירוקים מעודנים נימוחים בפה, קונפורט פוד אמיתי
לצפייה במתכון בהכנת השף דוד שושן:
לזניה תרד בשמל ופסטו
בצק תרד:
● 250 גר' קמח
● 100 גר' תרד
● 1 ביצה
● 2 כפיות שמן זית
● מלח
במעבד מזון טוחנים את עלי התרד (שטופים ויבשים) עם הקמח עד שמעל העלים נטחנו היטב והתקבל מרקם חולי ואחיד. מוסיפים פנימה את הביצה, שמן הזית והמלח וטוחנים קלות עד שמתקבל בצק גס ולא מגובש.
מעבירים למשטח עבודה ולשים עד שהבצק מתגבש והופך אחיד במרקמו. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה לפחות.
בשמל:
● 50 גר' חמאה
● 50 גר' קמח
● 500 מל' חלב
● אגוז מוסקט
● מלח
** חשוב להכין את הבשמל סמוך להרכבת הלזניה.
בסיר קטן ממסיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח.
מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחד.
מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהמסה נמסה לחלוטין.
מוסיפים מעט מלח.
ממשיכים לערבב עד שהנוזל מתחיל להסמיך ומתקבל מרקם סמיך מעט יותר משמנת.
מכבים את הלהבה.
פסטו:
● 150 גר' אגוזי מלך
● 2 שיני שום
● 70 מ"ל שמן זית
● 70גר' פקורינו מגוררת
● 60 גר' עלי בזיליקום שטופים ויבשים
● 30 גר' עלי אורגנו
● מלח
טוחנים היטב את כל הרכיבים חוץ מהעלים והגבינה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים בפולסים תוך כדי הוספת שמן זית במתינות עד לקבל המרקם הרצוי. מוסיפים את הגבינה וטוחנים בפולסים קצרים.
מצרכים נוספים:
150 גר' פרמיג'אנו
300 גר' מוצרלה מגוררת או פרובולה
הכנת הלזניה והרכבה:
מרדדים את בצק לדפים.
חותכים את דפי הבצק באורך התבנית שבה נכין את הלזניה.
מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח.
מבשלים את עלי הזניה קלות ומניחים להצטנן על רשת.
מערבבים את רוטב הבשמל עם הפסטו.
יוצקים שכבה דקה של בשמל לתחתית התבנית ומפזרים אותה באופן אחיד.
מכסים את הרוטב בשכבה אחידה של דפי פסטה.
יוצקים עוד שכבת רוטב על דפי הפסטה.
מפזרים שכבה אחידה מתערובת שתי הגבינות.
חוזרים על התהליך עד לסיום עלי הפסטה (מומלץ שתהינה 5 שעבות לפחות).
מסיימים עם מעט בשמל ותערובת גבינות אחידה.
מכסים את התבנית ברדיד אלומניום.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-15 דק' (בודקים בעזרת סכין את רכות עלי הבצק).
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כ15 דק' נוספות.
מוציאים ומצננים.
אם מעוניינים לחלק למנות מומלץ לקרר לחלוטין את הלזניה לפני.
בתאבון.
Comments