top of page

לזניה תרד ופסטו

+ באיטליה
Tuesday, January 25, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 13 ביולי 2023

לזניה היא פסטה טרייה הנאפת בתנור, היא מגיעה מאזור בולוניה, המתכון כאן הוא שילוב של שני מחוזות שונים מהמגף, אמילייה רומאניה וליגוריה, ירוקים מעודנים נימוחים בפה, קונפורט פוד אמיתי


לצפייה במתכון בהכנת השף דוד שושן:



לזניה תרד בשמל ופסטו


בצק תרד:

● 250 גר' קמח

● 100 גר' תרד

● 1 ביצה

● 2 כפיות שמן זית

● מלח


במעבד מזון טוחנים את עלי התרד (שטופים ויבשים) עם הקמח עד שמעל העלים נטחנו היטב והתקבל מרקם חולי ואחיד. מוסיפים פנימה את הביצה, שמן הזית והמלח וטוחנים קלות עד שמתקבל בצק גס ולא מגובש.


מעבירים למשטח עבודה ולשים עד שהבצק מתגבש והופך אחיד במרקמו. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה לפחות.


בשמל:

● 50 גר' חמאה

● 50 גר' קמח

● 500 מל' חלב

● אגוז מוסקט

● מלח


** חשוב להכין את הבשמל סמוך להרכבת הלזניה.


בסיר קטן ממסיסים את החמאה ומוסיפים את הקמח.

מערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחד.

מוסיפים את החלב ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהמסה נמסה לחלוטין.

מוסיפים מעט מלח.

ממשיכים לערבב עד שהנוזל מתחיל להסמיך ומתקבל מרקם סמיך מעט יותר משמנת.

מכבים את הלהבה.


פסטו:

● 150 גר' אגוזי מלך

● 2 שיני שום

● 70 מ"ל שמן זית

● 70גר' פקורינו מגוררת

● 60 גר' עלי בזיליקום שטופים ויבשים

● 30 גר' עלי אורגנו

● מלח


טוחנים היטב את כל הרכיבים חוץ מהעלים והגבינה עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את עלי הבזיליקום וטוחנים בפולסים תוך כדי הוספת שמן זית במתינות עד לקבל המרקם הרצוי. מוסיפים את הגבינה וטוחנים בפולסים קצרים.


לזניה תרד בשמל ופסטו
לזניה תרד בשמל ופסטו - צילום: דורון צויבל


מצרכים נוספים:

150 גר' פרמיג'אנו

300 גר' מוצרלה מגוררת או פרובולה


הכנת הלזניה והרכבה:

מרדדים את בצק לדפים.

חותכים את דפי הבצק באורך התבנית שבה נכין את הלזניה.

מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח.

מבשלים את עלי הזניה קלות ומניחים להצטנן על רשת.

מערבבים את רוטב הבשמל עם הפסטו.

יוצקים שכבה דקה של בשמל לתחתית התבנית ומפזרים אותה באופן אחיד.

מכסים את הרוטב בשכבה אחידה של דפי פסטה.

יוצקים עוד שכבת רוטב על דפי הפסטה.

מפזרים שכבה אחידה מתערובת שתי הגבינות.

חוזרים על התהליך עד לסיום עלי הפסטה (מומלץ שתהינה 5 שעבות לפחות).

מסיימים עם מעט בשמל ותערובת גבינות אחידה.

מכסים את התבנית ברדיד אלומניום.

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-15 דק' (בודקים בעזרת סכין את רכות עלי הבצק).

מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כ15 דק' נוספות.

מוציאים ומצננים.

אם מעוניינים לחלק למנות מומלץ לקרר לחלוטין את הלזניה לפני.


בתאבון.

176 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page