אם הגעתם לפירנצה אתם חייבים לבקר ב-Gucci Garden שנפתח החודש במרכז העיר. אומנם רק כרטיס הכניסה עולה 8 אירו אבל היי, תחשבו איזה קולים תהיו כשתחזרו לעבודה ובשיחת הברזייה תספרו שהייתם בחדש של גוצ'י והיה מה זה מדאאים... הנה הפרטים:
צילמה והשתתפה בהכנת הכתבה: אילאיל קופלר
מותגי אופנה שפותחים לעצמם מוזיאון הם כבר מזמן טרנד עולמי, אם אתה ממש נחשב עכשיו אתה חייב שיהיה לך מוזיאון. ככה זה היום. בפירנצה בתחילת החודש בהשקה נוצצת ומלאה בסלבס וכאילו מעולם לא נפתח בעבר, בית האופנה האיטלקי, גוצ'י, פתח מחדש את בית המקדש למותג, הנקרא עכשיו Gucci Garden בניצוחו של מעצב הבית ההיסטרי שלהם אלסנדרו מיקלה. המוזיאון השוכן בפלאצו דלה מארקנזיה, מבנה עתיק מהמאה ה-14 ששימש בעבר כבית משפט, ממוקם בכיכר סניוריה במרכז הסואן והאופנתי של העיר. בשנת 1921 פתח במקום, המייסד גוצ'יו גוצ'י, את החנות הראשונה של המותג הפיורנטיני וב-2011 נפתח בבניין לראשונה המוזיאון של המותג. אבל בעקבות מתיחת הפנים שבית האופנה עובר בשנים האחרונות, החליטו בהנהלה לפתוח מחדש. 7 שנים לך תזכור.. לחוויה שתעברו בביקור במוזיאון החליטו בגוצ'י לקרוא "Guccification", כאילו המבקר נכנס לרגע אל עולמו של המותג ובסופו אחרי התהליך שיעבור, הוא יוכל להיות חלק ממנו. ממש בכניסה מופיעים שני ציטוטים, בתחילה, הוראה: "אם ראיתם הכל, סגרו את העיניים"
ולאחר מכן שאלה למחשבה: "מה אנחנו הולכים לעשות עם כל העתיד הזה?" כך מתחיל התהליך דרך ערבוב הזמנים והחושים, ממש כמו הקו העיצובי של המותג בשנים האחרונות.
בינואר 2015, אלסנדרו מיקלה מונה לתפקיד המעצב הראשי של בית האופנה ומאז המותג עובר שינויים רבים. מיקלה, בתפיסתו האקלקטית מצליח לפנות לקהל צעיר וחדש בני דור המילניום והפך לדבר החם בעולם האופנה בנוסף לעלייה המשמעותית שהביא במכירות המותג. לאחרונה כחלק מגישתו ההוליסטית הוא עיצב גם קולקציה משלימה לבית ובה כלי אוכל, טפטים ועוד.
במתחם שהוא המשך ישיר לגישה, שתי קומות מעוצבות למשעי. בחירת הפריטים מדויקת ומינימליסטית ומבקשת להציג את הקשר בין העבר, להווה, לעתיד המותג. הקשר בין המעילים של שנות ה-20 למציאות של ימינו, בין הטבע לאובייקטים שיוצרו ממנו, כי אומנם בשנת 2018 הצהירו בבית האופנה שהם מפסיקים לעשות שימוש בפרווה, אך בשנים עברו עשו גם עשו. כך ניתן למצוא מזוודה מעור זברה שעוצבה בשנות ה-50, מעילי עור ופרווה משנות ה-70 וכל זאת לצד הסברים על האב המייסד גוצ'י ואוצרות הטבע שהיוו השראה עבורו.
בין הבגדים והתיקים יש מעלית ורודה וגם ספרייה בת 700 כרכים העוסקים באמנות ועיצוב. בימים אלו משמשת הספרייה כחדר קולנוע אפוף בדי פרווה המזמנים את התחושה שבפנים מוצג איזה סרט למבוגרים או לפחות תצוגת אופנה מחתרתית, אם תרצו לנוח זה המקום.
אם כבר הייפ אז עד הסוף, כי ברומא וזה. בסיום המסע, מביני עניין יבקשו למצוא לעצמם מקום לשבת בין 25 השולחנות המוצבים ב-Gucci Osteria. לא אחר מאשר השף מאסימו בוטורה, שמסעדתו המפורסמת בעיר מודנה זכתה בשלושה כוכבי מישלן ונחשבת לאחת הטובות אם לא ה- באיטליה, הוא הוא השף של המקום. תפריט המסעדה כולל כרגע מנות כמו המבורגר, סלט ארטישוק, טורטליני וטירמיסו. בהודעה לעיתונות שפרסם הצהיר השף כי התפריט הושפע מהמסעות והטיולים שלו: "כשאנחנו מטיילים בעולם, המטבח שלנו מושפע מהמפגש עם כל מה שאנו רואים, שומעים וטועמים". מנגד יש שיגידו שמדובר במנות פשוטות שיתאימו לחיכן של תיירות יפניות צעירות שהן קהל היעד האמיתי של המקום.
לסיכום, הגוצ'י גארדן מרגיש ממש כמו המתקנים של היורודיסני שמשמשים כהקדמה לרכישת כל הבובות, הטי-שירטים ושאר המרצ'נדאייז, רק עם ניחוח איטלקי מעוצב ואיכותי, עם קצת יותר נצנצים והרבה יותר נסיכות.
Piazza della Signoria, 10, Firenze
פתוח בכל יום מ-10:00 עד 19:30
עלות הכניסה: 8 אירו (מחיר השווה לכרטיס כניסה למוזיאון הפיטי או למוזיאון האקדמיה הסמוכים). התשלום עבור הכניסה הוא הפריט הזול ביותר במתחם, אפילו גלויית מזכרת עולה 10 אירו.
המסעדה בהזמנת מקומות מראש בלבד בטלפון 3905575927038+
Commentaires