כיסונים מטוגנים ופריכים ממחוז אמיליה רומאניה, מאכל מסורתי שמוגש כפתיח לארוחות, ממולא בכל טוב של נקניקים וגבינות, קשה לעמוד בפיתוי
השף דוד שושן מכין את הכיסון המפורסם ממחוז אמיליה רומאניה כאן בגרסה חלבית, במילוי גבינת ריקוטה ופיסטוק, רעיון מושלם וקל להכנה לפתיחה של כל ארוחה.
מצרכים ל-20 ניוקי:
250 גר' קמח
50 מ"ל חלב בטמפ' החדר
50 מ"ל מים פושרים
35 מ"ל שמן זית
כפית מלח
חצי כפית סוכר
כפית שמרים יבשים
שמן ליטגון
250 גר' ריקוטה
רבע כוס פיסטוקים קלופים.
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים בחלב והמים.
מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ולשים עד שהבצק מתחיל להתגבש קלות.
מוסיפים את המלח ולשים מעט.
מוסיפים את שמן הזית ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.
מעבירים למשטח עבודה ולשים היטב עד שהבצק הופך חלק.
מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק.
מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומניחים על תבנית. מכסים ומניחים להתפחה של כ10 דק.
מחממים שמן טיגון בסיר.
קוצצים את הפיסטוקים ומתבלים עם מעט מלח. ניתן גם לקלות את הפיסטוק מעט במחבת או בתנור.
חותכים את הבצק לריבועים ומטגנים בשמן.
חשוב להפוך את הניוקי בשמן על מנת ששני הצדדים יטגנו היטב.
מסירים את הניוקי מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
פותחים את כיס הניוקי וממלאים במעט ריקוטה ופיסטוק קצוץ.
תגובות