top of page

פוקאצ'ה ג'נובזה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

השף דוד שושן מכין את הפוקאצ'ה המקורית מהעיר ג'נובה, תפוחה עשירה בשמן זית.



מצרכים לפוקאצ'ה אחת:

  • 330 גר' קמח לבן (עדיף מניטובה שמכיל מעט יותר גלוטן)

  • 110 גר' מים פושרים

  • 110 גר' חלב

  • 12 גר' שמרים טריים

  • 5 גר' סירופ לתת (אפשר להחליף בדבש או סילאן)

  • 5 גר' מלח

  • 25 גר' שמן זית ועוד 25 גר' שמן זית לתבנית.

  • ענף רוזמרין


פוקאצ'ה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבבים את החלב, המים והשמרים (עדיף לפורר) ובעזרת וו לישה לשים במהירות בינונית עד שהשמרים נמסים לחלוטין.


מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה.

מוסיפים את סירופ הלתת (סילאן/דבש).

מוסיפים את המלח.


מוסיפים את השמן (כשהבצק מתחיל להתאחד).

ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.

מוציאים את הבצק מקערת הלישה ועל משטח עבודה מקומח ממשיכים ללוש ידנית כדקה.


יוצרים כדור ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה עד שמכפיל את הנפח.


מניחים נייר אפייה על תבנית ויוצקים שני שליש מהשמן שנותר ומפזרים אותו באופן אחיד על התבנית. מניחים את הבצק ויוצקים עליו את שליש השמן הנותר. בעזרת הידיים מרדדים את הבצק באופן אחיד על גבי התבנית.


מכסים שוב ומניחים להתפחה כחצי שעה.


מחממים תנור ל 180 מעלות (עדיף ללא אוורור)

כשהבצק הכפיל את נפחו יוצקים מעט שמן זית ובעזרת האצבעות יוצרים גומות קטנות בבצק. מפזרים עליו מעט מלח ואת עלי הרוזמרין.


אופים בתנור (עדיף בתחתית) כ 20 דקות.

539 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentarios


קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
ארטישוק משומר
Tuesday, July 6, 2021
חמוצים איטלקים
Tuesday, July 6, 2021
סרדינים ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
כדורי גבינת פקורינו מטוגנים
Tuesday, July 6, 2021
פוקאצ'ה ג'נובזה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page