פלאן מגבינת פַּרְמִיגָ'נוֹ הוא אנטיפסטי מעודן, פתרון אלגנטי לפתיחת ארוחה, הפרמזן מעניק לחך קשת טעמים רחבה והרמונית, מנה יחסית קלה ומהירה להכנה, כאן מידיו של השף דוד שושן
מצרכים:
2 ביצים
80 גרם גבינת פרמזן מגוררת
80 גרם גבינת ריקוטה
120 מ"ל חלב
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
מעט חמאה לשימון
אופן ההכנה:
שוברים את שתי הביצים לקערת מקצף ומקציפים קלות עם מעט מלח.
מערבבים את הפרמזן עם החלב וגבינת הריקוטה ומוסיפים לתערובת הביצים.
ממשיכים להציף מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מתבלים עם מעט פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב (נזהרים לא לערבב יותר מדי על מנת שלא לשבור את הקציפה), משמנים תבניות אלומיניות קטנות או תבניות סיליקון.
מניחים את התבניות עם התערובת בתבנית עמוקה וחסינת חום.
ממלאים במים רותחים עד לשני שליש מגובה התערובת שבכלים ואופים בתנור שחומם מראש ל: 160 מעלות לכ 30 דקות.
מוציאים ומצננים היטב לפני שמוציאים את הפלאן מהכלים.
Comments