כל שנה אנחנו מוזמנים למסיבה שהסיבה לעריכתה היא תפוח אדמה מבושל במים... כלומר ארוחת ניוקי! הנה כמה תמונות והסברים ישירות מהמומחים שעמלו שעות ארוכות על ההכנה.
בורונה יש מסורת ארוכה של הכנת ניוקי, ואכן הפסטיבל המפורסם של ורונה נקרא הניוקולר, בראשו עומד "פפה דל ניוקו" (אב הניוקי)
בכל שנה הם מזמינים את אותם אנשים, אך מידי שנה נענים ומגיעים לשבט הניוקי יותר מוזמנים. כנראה שהשמועה על טעמם עוברת מפה לאוזן. השנה הוכנו 1573 ניוקי והיה גם מי שספר.
המתכון לניוקי מורונה:
1 ק"ג תפוח אדמה
1 ביצה
300 גר קמח לבן
מלח לפי הטעם
השלבים:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים (מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה בעלי מרקם קמחי) ומקלפים אותם כשהם עדיין חמים.
על משטח עבודה מקומח היטב יוצרים גומה בערימת הקמח ולתוכה מועכים את התפוחים החמים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את המלח והביצה ולשים עד להווצרות בצק דחוס ללא גושים:
מהבצק, על משטח מקומח, יוצרים נקניקים ארוכים, אותם חותכים לחתיכות בגודל 2-3 ס"מ.
כל חתיכה נלחצת בתנועת גלגול על גבי מזלג או לחלופין מתקן הניוקי. הלחיצה מעניקה לניוקי אוריריות שעוזרת בבישול וצורה יפה ומסורתית.
הניוקי מבושל במים רותחים מומלחים במלח גס דקות ספורות עד שהוא צף:
המתקן המיוחד לניוקי או המזלג דורש מיומנות אותה תרכשו ככל שתכינו יותר ניוקי:
מתכון ניוקי תפוח"א שלנו:
מתכון לניוקי גבינת ריקוטה שלנו:
Comments