באיטליה נהוג להזמין את עובדי המשרד או החברה, בסוף דצמבר, לפני חג המולד ולקראת סוף השנה, לארוחה במסעדה. זוהי דרך להודות לצוות העובדים על העבודה המשותפת במהלך השנה. האווירה הנכונה, אוכל, יין ומוסיקה יכולים להוציא מקליפתם גם את האנשים הכי סגורים
מה לובשים?
בדרך כלל ממשיכים מהעבודה ישר אל המסעדה. לכן, הגברים צריכים להגיע לבושים באופן אלגנטי כבר מהבוקר. הנשים מביאות מהבית בגדים להחלפה, כמו נעלי עקב מרשימות או שמלה סקסית. תלוי בבחירת המסעדה ואופי המשרד.
על מה מדברים?
חשוב יותר, על מה לא. הארוחה אמורה להיות מפגש חברתי, כלומר, כלל ברזל: לא מדברים על עבודה! אך, זה גם בהחלט לא הזמן להשתפך בפני קולגה או הבעלים על עניינים אישיים. מאידך יש להיזהר מיתר רשמיות. שביל הזהב הוא הפעלת מיומנות שיחה בענייני דיומא. שוב, בלי לספר על החיים האישיים.
אלכוהול?
באיטליה יין, וכל סוגי האפרטיבים והדז'יסטיפים הם חלק בלתי נפרד מהארוחה, אך זה לא אומר שלגיטימי להשתולל. השתכרות פרועה תשאיר רושם רע על הסובבים ותפגע ביחסי העבודה. מקובל לשתות מעט יין, רק כדי לסייע בהתפתחות שיחה מעניינת.
בלוגרים איטלקים, ממליצים להמנע מרכילות במהלך הארוחה ומשאלות קיטבג : מתי נגמר? מי בחר את המקום? והתפריט? באותה נשימה הם ממליצים על הארוחה כזמן מושלם ליצירת קבוצות. הזדמנות להכיר טוב יתר את אנשים שביום יום הקשר איתם רופף. זה הזמן לדבר, לשבת לידם, לפתוח בשיחה, ליצור אווירת אחדות ולזרוע זרעים חיוביים לשנה הבאה.
Comments