מה זה צָ'אוּדֶדָה? (Ciaudedda) זו מנה אביבית ממחוז בזיליקטה, (דרום המגף) ארטישוק, תפוחי אדמה הופכים לסלט יחודי, השף דוד שושן מכין אותה בגרסה הצמחונית
מתכון ל: 4 סועדים
2 בצלי שאלוט או בצל סגול
3 תפוחי אדמה
4 ארטישוקים
1 כוס אפונה (אפשר קפואה)
1 כוס פול (ללא התרמיל)
חצי כוס עלי פטרוזיליה שטופים.
שמן זית
מלח
ציר ירקות (לא חובה
אופן הכנה:
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות (3X3 לערך). מניחים בסיר מלא במים ומבשלים עד שמתרככים.
חשוב שתפוחי האדמה לא יתרככו מדי על מנת שלא יתפרקו בתבשיל. כאשר הם מוכנים ניתן לסנן אותם מהנוזלים ולהניח בצד.
מכינים קערה עם מים ומעט לימון לארטישוק.
מנקים את הארטישוק: מסירים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים הפנימיים הרכים.
קוטמים את החלק העליון של העלים עד ל: 2 ס"מ מעל לבסיס.
בעזרת סכין קטנה מסירים את החלק החיצוני והסיבי של הגבעול. קוטמים את החלק התחתון שלו. (משאירים כ: 3-4 ס"מ של גבעול).
מסירים את בסיס העלים של הארטישוק וחוצים כל "לב" ארטישוק לרבעים ומניחים בזריזות במים על מנת שלא ישחיר.
פורסים דק את השאלוט.
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וצולים את השאלוט בעדינות ועל אש נמוכה. ניתן לכסות מעט על מנת לשמור על הלחות.
כאשר השאלוט מזהיב מעט (5 דק' בישול לערך) מוסיפים פנימה את הארטישוק (לא זורקים את המים).
צולים קלות את הארטישוק ומוסיפים פנימה את הפול ואת האפונה.
מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ: 10 דקות.
ניתן להוסיף מעט ציר ירקות בשלב זה או לחילופין את מי הארטישוק. במידה ומוסיפים, מכסים את הירקות עד כחצי גובה ומבשלים עם כיסוי חלקי על מנת לאפשר לנוזלים להתאדות.
מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה. מערבבים היטב ומתבלים במעט מלח.
מבשלים כ: 10 דקות נוספות.
קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק ומוסיפים אל התבשיל.
טועמים למליחות ומתקנים אם יש צורך.
Comments