top of page

צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

מה זה צָ'אוּדֶדָה? (Ciaudedda) זו מנה אביבית ממחוז בזיליקטה, (דרום המגף) ארטישוק, תפוחי אדמה הופכים לסלט יחודי, השף דוד שושן מכין אותה בגרסה הצמחונית



מתכון ל: 4 סועדים

  • 2 בצלי שאלוט או בצל סגול

  • 3 תפוחי אדמה

  • 4 ארטישוקים

  • 1 כוס אפונה (אפשר קפואה)

  • 1 כוס פול (ללא התרמיל)

  • חצי כוס עלי פטרוזיליה שטופים.

  • שמן זית

  • מלח

  • ציר ירקות (לא חובה


צָ'אוּדֶדָה - צילום: דוד שושן

אופן הכנה:


קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות (3X3 לערך). מניחים בסיר מלא במים ומבשלים עד שמתרככים.


חשוב שתפוחי האדמה לא יתרככו מדי על מנת שלא יתפרקו בתבשיל. כאשר הם מוכנים ניתן לסנן אותם מהנוזלים ולהניח בצד.


מכינים קערה עם מים ומעט לימון לארטישוק.

מנקים את הארטישוק: מסירים את העלים החיצוניים עד שמגיעים לעלים הפנימיים הרכים.

קוטמים את החלק העליון של העלים עד ל: 2 ס"מ מעל לבסיס.


בעזרת סכין קטנה מסירים את החלק החיצוני והסיבי של הגבעול. קוטמים את החלק התחתון שלו. (משאירים כ: 3-4 ס"מ של גבעול).

מסירים את בסיס העלים של הארטישוק וחוצים כל "לב" ארטישוק לרבעים ומניחים בזריזות במים על מנת שלא ישחיר.


פורסים דק את השאלוט.

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית וצולים את השאלוט בעדינות ועל אש נמוכה. ניתן לכסות מעט על מנת לשמור על הלחות.


כאשר השאלוט מזהיב מעט (5 דק' בישול לערך) מוסיפים פנימה את הארטישוק (לא זורקים את המים).

צולים קלות את הארטישוק ומוסיפים פנימה את הפול ואת האפונה.


מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ: 10 דקות.

ניתן להוסיף מעט ציר ירקות בשלב זה או לחילופין את מי הארטישוק. במידה ומוסיפים, מכסים את הירקות עד כחצי גובה ומבשלים עם כיסוי חלקי על מנת לאפשר לנוזלים להתאדות.

מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה. מערבבים היטב ומתבלים במעט מלח.

מבשלים כ: 10 דקות נוספות.


קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק ומוסיפים אל התבשיל.

טועמים למליחות ומתקנים אם יש צורך.

386 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page