חג המולד 2020 בפתח וצאלה מתארחת הפעם בביתה עצמה, יחד עם בן זוגה מאורו הם מבשלים את המנה שמאורו אוכל כבר 54 שנה, ציר בשר עשיר עם טורטליני והרבה בשר כמנה עיקרית. מנה מסורתית המוגשת לרוב באיטליה בחג המולד
המתכון:
ציר נתחי הבקר של מאורו
חצי תרנגולת בוגרת
לשון בקר
עצם (נתח רגל)
נתח כתף (מספר 4, 5 או 6)
נתח שריר חזה (מספר 3)
1 בצל גדול
1 גבעול סלרי
2 גזרים
1 ענף פטרוזיליה
מסמרי ציפורן
מלח
פלפל שחור גרוס
נעצו את מסמרי הציפורן בבצל. הניחו בסיר גדול את נתחי הבשר והירקות והתבלינים וכסו בשלושה ליטרים של מי ברז. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר ובשלו על להבה נמוכה כארבע שעות.
בסיום הבישול צננו את הציר. בחלק העליון של הציר יצטבר שומן שאותו נסנן בעזרת מסננת דקה, או שנעביר את הציר דרך בד סינון. במידה ולאחר שמירה בקרור מצטברת שכבת שומן נוספת על הציר, להסיר אותה באמצעות כף.
לבישול הטורטליני:
להעביר לסיר אחר את ציר הבשר. להביא לרתיחה ולבשל את הטורטליני. בצלחת עמוקה לשים ראשית את הטורטליני, ובעזרת מצקת לשפוך מעל את הציר. להגיש מייד, עם פרמז'ן מגורר מעל.
להגשת הבשר:
להוציא את נתחי הבשר ולפרוס אותם. לתבל לפי הצורך במלח ופלפל. לזלף שמן זית כתית ולהגיש עם ה סלסה ורדה.
סלסה ורדה
שני חופנים גדולים של פטרוזיליה
1 ביצה קשה
4 פילטים של אנשובי
2 שיני שום
10 צלפים שטופים
שמן זית כתית
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח
פלפל שחור גרוס
לטחון את על המרכיבים, לתקן טעמים אם נדרש לפני.
Comments