מנה המזכירה לנו את הקניידלך במטבח האשכנזי, ואכן היא מגיעה מהמטבח הצפון איטלקי של הרי הדולומיטים, בגבול אוסטריה. קנדרלי (קנודל בגרמנית) היא מנה עם השפעות צפון אירופאיות אך איטלקית לגמרי, צפו בהכנתה כמו בצפון איטליה מידיו של השף דוד שושן
ממש כמו הקניידלך מקמח המצה רק מתרד וריקוטה. מתכון שמגיע מצפון איטליה ולו שורשים אוסטריים וגרמניים. מומלץ לבשל בציר ירקות עשיר ולהגיש באותו הציר. אם מעוניינים להכין ולבשל ביום למחרת מומלץ לחלוט במים או בציר, לצנן ולשמור במקרר.
מתכון ל: 20 יחידות
1 קג תרד טרי
1 בצל לבן
50 גר' חמאה (2 כפות)
250 גר' ריקוטה (1 חבילה)
75 גר' פרמז'ן מגורר (4\3 כוס)
3 ביצים
2 כוסות פירורי לחם
5 גר' מלח – 1 כפית
4\1 כפית אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:
בסיר ממיסים את החמאה.
פורסים את הבצלים לפרוסות דקות וצולים על אש נמוכה כ5 דק' תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את התרד, מערבבים ומכסים. מניחים להתבשל כ15 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל כ: 10 דק' נוספות. משתדלים שרוב הנוזלים יצטמצמו.
מסירים מהסיר ומניחים על מסננת מעל קערה להגרת הנוזלים.
כאש התרד הצטנן טוחנים במעבד מזון עם שאר המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק ומוצק יחסית.
מגלגלים לכדורים של 30 גר' לערך.
ניתן לחלוט בציר ולהגיש או לחלוט, לצנן ולשמור בקירור כיומיים.
Comments