צלי בקר איטלקי ביין אדום, השף דוד שושן מכין מנה חורפית מנחמת לימים קרים, מנה לאוהבי בשר אדום
מצרכים ל-4 סועדים:
700 גר' בשר בקר לצלי (מס' 5)
2\1 בקבוק יין אדום
1 בצל גדול
1 גבעול סלרי
1 גזר
חצי כפית גרגרי פלפל שחור
3-4 עלי דפנה
500 מ"ל ציר בקר - לצפייה במתכון נפרד לציר כאן
מלח
שמן זית
מעט קמח\קורנפלור
אופן ההכנה:
מנקים את נתח הבשר מגידים ומהשכבה החיצונית.
מחממים מצלית עם 2 כפות שמן זית וצולים היטב את הנתח משני הצדדים.
מחממים את ציר הבקר בסיר נפרד ( מתכון נפרד).
פורסים את הבצל לפרוסות בעובי חצי ס"מ. קולפים את הגזר ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ שוטפים היטב את גבעול הסלרי וחותכים גס.
לאחר שהנתח נצלה היטב מסירים מהמצלית, מוסיפים כף שמן זית ואת הירקות וצולים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.
מחזירים את נתח הבשר למצלית עם הירקות, מוסיפים את היין האדום, ציר הבקר והפלפל השחור.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים את הסיר.
מבשלים כשעה וכ 20 דק' לערך, הופכים את הנתח בתוך הנוזל על מנת שיתבשל מכל צדדיו.
לאחר שעה מסירים חלקית את המכסה וטועמים את הרוטב. מוסיפים מלח ומבשלים כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך.
שמים לב לכמות הנוזלים על מנת שלא תצטמצם מדי במהלך הבישול.
כאשר הבשר רך מסירים אותו מהרוטב ומכינים בלילת קמח מ-1 כף קמח ו-1/2 כוס מים. מערבבים היטב לקבלת מרקם חלק ומוזגים תוך כדי ערבוב לרוטב עד להסמכת הרוטב.
פורסים את הבשר ומוזגים מעליו את הרוטב.
Comentarios