top of page

קולורג'יונס - פסטה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

הפסטה יחודית זו ה"קולורג'יונס" מגיעה מהאי סרדניה, מדובר בכיסון ממולא בתפוחי אדמה, גבינת פקורינו ונענע. מתכון לא טיפוסי בנוף הקולינרי האיטלקי, במיוחד השימוש בנענע


הפסטה מוגשת בדרך כלל עם רוטב עגבניות קלאסי או ברוטב חמאה ומרווה. השף דוד שושן מסביר שלב שלב איך מכינים את הפסטה המיוחדת הזו, בדיוק כמו שמכינות אותו הסבתות באי הקסום סרדינה. על מנת להכין את רוטב העגבניות של דוד שושן צפו במתכון "פסטה ברוטב עגבניוות" בערוץ.


מצרכים ל-4 סועדים:


לבצק - לצפייה במתכון פסטה טרייה

  • 250 גר' סמולה (קמח דורום)

  • 130 גר' קמח לבן

  • 160 מ"ל מים

  • 1 כף שמן זית

  • מלח

למילוי:

  • 700 גר' תפו"א

  • 14 עלי מנטה\נענע

  • 2 כפות שמן זית

  • 2 שיני שום

  • 200 גר' גבינת פקורינו מגוררת.

קולורג'יונס - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם ל-180 מעלות בתבנית על גבי מלח גס כ-40 דק' (או עד מתרככים)

מועכים את שיני השום ומשרים בשמן הזית לזמן הבישול של תפוחי האדמה.


הכנת הבצק:

מערבבים יחד את שני סוגי הקמחים ומעט מלח. יוצקים פנימה את המים ומתחילים ללוש.

לשים עד שכל החומרים מתאחדים לכדי בצק אחיד למחצה.

מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש על משטח עבודה עד שמתקבל בצק אחיד למדי.

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.


הכנת המילוי:

לאחר שתפוחי האדמה הצטננו מעט, קולפים אותם ומועכים (כמו לפירה) לתוך קערה.

מוסיפים את הפקורינו המגורר ומערבבים.

קוצצים את עלי המנטה ומוסיפים פנימה.

מוסיפים את שמן הזית (ללא השום) ומערבבים היטב את כל המילוי.

מוציאים את הבצק מהמקרר ובעזרת מכונת פסטה מרדדים אותו לעובי השני הדק ביותר שיש במכונה (כ-2 מ"מ).

בעזרת קורץ או כוס רחבה קורצים עיגולים מהבצק (ממחזרים את שאריות הבצק עם כמות זהה של בצק חדש).

מניחים מהמלית במרכז העיגול ומקפלים לפי ההסבר בסרטון.


בישול:

מבשלים במים רותחים ומומלחים כ 3-4 דק'.

מגישים על מצע רוטב עגבניות ובזיליקום או ברוטב חמאה ומרווה.


103 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentários


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page